Політика
3 червня 2015
Депутати проголосували за притягнення Клюєва до кримінальної відповідальності
"За" проголосували 287 нардепів.
news-image

Верховна Рада України зняла недоторканність з народного депутата Сергія Клюєва і таким чином, дали згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, повідомляє «Є»   

Свої емоціі на сторінці у Фейсбуці вже встиг висловити  Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій.

Проголосували за притягнення до кримінальної відповідальності Клюєва, 287-за . Це важливе рішення для встановлення справедливості ! Чекаєм наступних подань від прокуратури ! - написав Парубій.

Таким чином, за це рішення проголосували 287 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Клюєв вже заявив, що оскаржить дії голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана у суді.

Як відомо, наразі Клюєв не входить до складу будь-якої фракції і був обраний по одномандатному округу №46 Донецької області. У Верховній Раді 5-7 скликань Сергій Клюєв був народним депутатом від Партії регіонів, проте в 2014 покинув фракцію ПР. 6 березня 2014 р. Євросоюз і Канада ввели фінансові санкції проти Сергія Клюєва та його брата Андрія.

Нагадаємо, 12 травня 2015 р. Генеральний прокурор Віктор Шокін вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканності і притягнення Клюєва до відповідальності за підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 5 ст 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) КК України.

Читайте також: Єгор Соболєв: Треба негайно дати згоду на арешт Клюєва