Київ
3 червня 2015
У відремонтованому кінотеатрі “Жовтень” відбудеться кінофестиваль
Кінофестиваль "Молодість" відбудеться наприкінці жовтня.
news-image

У жовтні, а саме - з 24 жовтня по 1 листопада в оновленому приміщенні кінотеатру "Жовтень" відбудеться кінофестиваль “Молодість”. Про це сьогодні запевнив заступник міського голови-секретар Київської міської ради Олексій Резніков під час інспектування ходу виконання ремонтних робіт в кінотеатрі, повідомляє «Є» із посиланням на Інформаційний портал Київської міської влади.

Також він повідомив, що наразі на проведення робіт з реконструкції кінотеатру виділено 12 млн гривень.

Це перший так званий транш. Загальна сума кошторису складає 53 млн гривень. 
Це бюджетні кошти, і найближчим часом будуть внесені зміни в бюджет міста, аби зробити внутрішньо бюджетний перерозподіл коштів задля фінансування реконструкції, - сказав Олексій Резніков.

Наразі у кінотеатрі продовжуються основні роботи: вивезення сміття (вже вивезено близько 3,5 тис. кубометрів і планується — ще 1-1,5 тис. кубометрів), а також ведуться укріплюючі роботи. А до кінця липня вже буде покладено покрівлю.

Повідомляється, що після введення кінотеатра в експлуатацію не зміняться геометричні показники та зовнішній вигляд. Проте дещо буде змінено. Зокрема, будуть встановлені пандуси для інвалідів, буде осучаснена система пожежної і охоронної безпеки тощо. 

Під час реконструкції буде виконано підсилення фундаменту та несучих конструкцій будівлі, приведення планувальних рішень до вимог діючих норм, повна заміна внутрішніх інженерних систем та реконструкція зовнішніх інженерних мереж, утеплення будівлі.

А після завершення реконструкції кінотеатр матиме: кінозал на 414 місць, кінозал на 198 місць, чотири відеозали на 22, 33, 45 та 49 місць, конференц-зал на 24 місця, кафе із залою на 35 місць, гардероб та два фойє.

Читайте також: 2 кінозали, 4 відеозали, конференц-зали - затверджено проект реконструкції кінотеатру «Жовтень»