Події
8 червня 2015
Європа продовжила дію санкцій щодо Клюєва, Лукаш та Табачника
Дію санкцій щодо С. Клюєва продовжено до 6 жовтня поточного року, а стосовно О. Лукаш та Д. Табачника – до 6 березня наступного року.
news-image

Як повідомили у прес-службі Генпрокуратури України, впродовж 3 місяців працівники Головного слідчого управління на чолі із заступником Генерального прокурора Юрієм Столярчуком  працювали над збором доказів причетності Сергія Клюєва, Олени Лукаш та Дмитра Табачика до вчинення корисливих злочинів та їх передачі компетентним підрозділам Європейського Союзу, повідомляє «Є».

У процесі цієї роботи Генеральний прокурор України В. Шокін звернувся та отримав згоду Верховної Ради України на притягнення народного депутата України Сергія Клюєва до кримінальної відповідальності за вчинення низки корисливих злочинів.

У травні 2015 року про підозру у вчиненні розкрадання державного майна були повідомлені Сергій Клюєв, колишній міністр освіти Дмитро Табачник та колишній міністр юстиції Олена Лукаш. Крім того, було попереджено спробу одного з фігурантів виїхати за межі України з метою уникнення кримінальної відповідальності, - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Рішенням Ради Європейського Союзу від 5 червня № 2015/876 дію санкцій щодо С. Клюєва продовжено до 6 жовтня поточного року, а стосовно О. Лукаш та Д. Табачника – до 6 березня наступного року.

Генеральна прокуратура України продовжує розслідування кримінальних проваджень щодо колишніх високопосадовців та співробітництво з іноземними колегами у поверненні викрадених ними активів в Україну. 

Нагадаємо, рішеннями Ради Європейського Союзу від 05.03.2014 та 14.04.2014 були застосовані обмежувальні економічні заходи до колишніх вищих посадових осіб України та осіб із їхнього близького оточення, які причетні до привласнення державних коштів або порушення прав людини в Україні.

Читайте також: Москаль надіслав Шокіну та Авакову перелік тяжких злочинів, скоєних "добровольцями" "Айдару" в зоні АТО під час керування батальйону Мельничуком