Суспільство
10 червня 2015
Українці стали менше слухати російський шансон
Соціологічні опитування підтверджують, що у 2015 році українці стали менше слухати російську музику, зокрема, шансон.
news-image

Про це повідомляє "ТСН" із посиланням на соціологічне дослідженя TNS, передає «Є».

Згідно з результатами досліджень, у цьому році в українських містах із населенням більше 50 тисяч відбулося різке зменшення частки населення, яка слухає музику російських виконавців.

Так, для прикладу, у першому кварталі 2011 року російську поп-музику слухали 59% українців, а українську – 43%. Натомість у першому кварталі 2015 року українську поп-музику слухає 46% громадян, у той час російську – 44%. Таким чином, кількість слухачів музики українських виконавців з 1 кварталу 2013 року зросла майже на 6%.

Також, за даними дослідження, спостерігається зростання популярності в країні двох стилів: української поп-музики та рок-музики: у 2011 році 15% респондентів слухали український рок, а вже в 2015 році їх стало на 5% більше.

Загалом, соціологічне опитування показало, що протягом останніх п'яти років українська музика стає популярнішою в усіх регіонах України. 

Крім того, зазначається, що в Україні різко зменшилася кількість поціновувачів шансону (30%) і пісень періоду 60-тих, 70-тих, 80-тих.

Видання повідомляє, що під час цього дослідження опитували українців віком 12-65 років у містах із населенням більше 50 тисяч, окрім окупованого Криму і зони проведення АТО. 

Читайте також: PIANO EXTREMIST дав концерт на Дніпропетровщині (фото)