Київ
10 червня 2015
Київські міліціонери визволяли дівчину та випадково знайшли нарколабораторію (фото)
24-річний "власник" нарколабораторії, який раніше не мав проблем із законом, може потрапити за грати на 3 роки.
news-image

Як повідомили у прес-службі ГУМВС в м.Києві, близько другої години ночі, патрулюючи центральну частину міста, працівники міліції почули жіночі крики з підвального приміщення будинку, передає «Є».

Підійшовши ближче, правоохоронці побачили заплакану та налякану дівчину. Вона кричала, що не може вийти з приміщення та просила допомогти знайомому.

Зайшовши всередину, міліціонери побачили, що на підлозі лежить непритомний хлопець. Дівчина пояснила, що познайомилася з ним на вечірці, в подальшому той запропонував їй продовжити знайомство. За словами панянки, хлопцю стало зле після того, як він викурив цигарку. Налякана, вона хотіла вийти та покликати на допомогу, але двері були зачинені.

Оглянувши приміщення, в одній з кімнат правоохоронці виявили міні-лабораторію. Кімнату облаштували спеціальним обладнанням для вирощування конопель: вентиляція, лампи обігріву, добрива та система поливу. В 15 горщиках навіть врожай зійшов, - повідомляє прес-служба.

24-річний парубок тим часом прийшов до тями та розповів, що вони з дівчиною випили кілька келихів шампанського та почали вести бесіди про кохання. Під час розмови він запропонував дівчині покурити «веселу» цигарку. Та відмовилася. А він, зробивши кілька затяжок, знепритомнів.

Хлопець пояснив працівникам міліції, що це він вирощує коноплі. «Посібник» для створення нарколабораторії в «домашніх умовах» знайшов у Інтернеті. Насіння, добрива та обладнання також купив через мережу. Він зазначив, що це його перша спроба та перший врожай. Працівники Шевченківського районного управління міліції вилучили обладнання і горщики з рослинами та направили на дослідження, - йдеться в повідомленні.

Наразі "лаборанту" оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 309 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Таким чином хлопець, який не мав раніше проблем із законом, може потрапити за грати на 3 роки.

Читайте також: У Києві молоді люди вчиняли злочини за сценарієм, який побачили у телевізійній програмі «Авантюристи» (відео)