Світ
11 червня 2015
Європарламент: У Чорному морі домінуватиме НАТО
Північноатлантичний альянс повинен зберігати свою військово-морську і військово-повітряну перевагу у Чорноморському басейні.
news-image

Про це йдеться у резолюції Європарламенту про військово-стратегічну ситуацію у Чорноморському басейні після нелегальної анексії Криму Росією, прийнятій у четвер у Страсбурзі, повідомляє «Є» з посиланням на Укрінформ.

Європарламент підкреслює, що НАТО повинен зберігати свою загальну військово-морську і військово-повітряну перевагу у Чорноморському басейні та забезпечувати спроможності для контролю і спостереження за регіоном, - йдеться у документі.

ЄП звертається до Альянсу щодо продовження розвитку кібероборони та протиракетної оборони, включаючи регіон Чорного моря, а також відносно розвитку надзвичайного планування задля стримування асиметричних і гібридних військових дій.

Також наголошується на надзвичайній важливості у здійсненні координації між НАТО і США, адже Чорноморський басейн є ключовим елементом євроатлантичної безпеки; міститься заклик до ОБСЄ збільшити масштаб зусиль стосовно безпеки на Чорному морі.

Читайте також: Націонал-більшовики намагалися потрапити до військових НАТО із "георгіївським прапором"