Київ
11 червня 2015
Скандальна ділянка біля станції метро «Осокорки» отримала статус скверу
Земельна ділянка біля станції метро «Осокорки» у Дарницькому районі отримала статус скверу – за відповідне рішення Київради сьогодні проголосували 76 депутатів.
news-image

Як раніше повідомляв мер Києва Віталій Кличко, фахівці «Київзеленбуду» вже розпочали роботи з облаштування скверу, передає «Є».

Нагадаємо, що раніше за поданням Київського міського голови Київрада прийняла рішення про розторгнення договору оренди земельної ділянки біля станції метро «Осокорки» на проспекті Бажана, укладений із ТОВ «Скай-Буд ЛТД».

Зазначена ділянка, загальною площею 0,77 га, була передана компанії в жовтні 2009 року під будівництво торгівельно-офісного центру: ділянка площею 0,6247 га – для будівництва приміщень офісно-торговельно-розважального призначення і закладів громадського харчування зі стоянках автомобілів для відвідувачів та ділянка площею 0,1379 га – в межах червоних ліній для експлуатації приміщень офісно-торговельно-розважального призначення і закладів громадського харчування зі стоянках автомобілів для відвідувачі.

Через плани побудувати на цій ділянці торговий центр, тут неодноразово виникали конфлікти між забудовником і активістами.