Інфографіка
11 червня 2015
Порошенку на п'яти наступає Тимошенко: за кого на виборах президента проголосували б українці
Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки.
news-image

Як повідомляє «Є», згідно з даними опитування, за лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко на президентських виборах свої голоси віддали б 7,2% респондентів, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка – 4,2% опитаних, за мера Львова Андрія Садового – 3,8%, за голову партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка – 2,8%, за лідера партії «Правий сектор» Дмитра Яроша - 1,7%, за лідера партії «Сильної України» Сергія Тігіпка – 1,6%, за керівника «Опозиційного блоку» Юрія Бойка - 1,5% респондентів, а за лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока - 1,2%. 

За нинішнього президента України Петра Порошенка проголосувало б 13,6% громадян, якби вибори глави держави відбувались наприкінці травня цього року.

Натомість 7,8% опитаних вказали, що викреслити б усіх кандидатів або зіпсували бюлетень, 24,8% - не брали б участі у голосуванні і 25% - не визначилися, за кого б голосували.

Всеукраїнське опитування громадської думки було проведено з 19 по 29 травня 2015 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2022 респонденти, що мешкають у 108 населених пунктах усіх областей України (крім АР Крим), за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. У Луганській області дослідження проводилося тільки на територіях, підконтрольних Україні, в Донецькій області на територіях, що підконтрольні Україні, та в окупованому Донецьку.

 

За матеріалами: 

kiis.com.ua