Світ
12 червня 2015
Екс-главу МВФ Домініка Стросс-Кана звинувачують в організації проституції
У Ліллі сьогодні 12 червня оголосять вирок екс-главі Міжнародного валютного фонду Домініку Стросс-Кану, якого звинувачують в організації проституції для впливових клієнтів.
news-image

Як повідомляє «Є» з посиланням на іноземні ЗМІ, колись один із найбільш впливових фінансистів світу може відправитися сьогодні за грати, а може відбутися штрафом або й зовсім бути виправданий.

За звинуваченнями в сутенерстві Стросс-Кану та іншим фігурантам справи загрожує до 10 років в'язниці.

Перед виправним судом Лілля постали 14 осіб. У ході слухань у лютому слідчі представили докази версії, згідно з якою вони займалися організацією елітних вечірок з повіями в Ліллі, Парижі, Брюсселі та Вашингтоні, а крім того, самі брали участь у подібних заходах.

Захист ще до початку слухань домагався припинення кримінального переслідування, проте це прохання відхилив суд.

Екс-глава МВФ і колишній міністр фінансів Франції, якому колись пророкували перемогу на президентських виборах, Домінік Стросс-Кан в ході допитів визнавав, що у вечірках брав участь, але, за його твердженням, не знав, що там присутні повії.

Прокуратура просила повністю виправдати Домініка Стросс-Кана. Представник відомства Фредерік Февр заявив у суді, що провина фінансиста не була доведена ані під час судового слідства, ані під час слухань.

Раніше повідомлялось, що Домінік Стросс-Кан в ході засідання французького суду заявив, що брав участь у секс-вечірках для того, щоб відновлювати сили після «порятунку світу» від фінансових криз.

Читайте також: В Іспанії розширили права повій