Світ
12 червня 2015
У День Росії Китай отримав на 49 років сільгоспугіддя у Забайкаллі площею 115 тисяч гектерів
Китайське підприємство протягом 49 років буде розробляти в Росії сільгоспугіддя.
news-image

Як передає «Є» із посиланням на китайський сайт "Женьмінь жибао", корпорація "Zoje Resources Investment" оголосила, що її дочірня компанія 8 червня "Хуае Сіньбан" підписала з урядом Забайкальського краю договір про передачу в оренду Китаю перелогових земель і пасовищ. Символічно, що документ вступає у силу сьогодні, у День Росії.

Основний зміст цієї угоди - оренда сільгоспугідь площею 115 тисяч га на термін 49 років. 

За оголошеними розрахунками, оренда перелогових земель і пасовищ складе 250 рублів за гектар на рік, загальна сума за 49 років складе 176 млн юанів.

"Хуае Сіньбан" планує орендувати землю для вирощування кормових, зернових, олійних та інших культур, а також аптечних трав, розвитку скотарства, птахівництва і м'ясного тваринництва.

Проект розділено на два етапи. Перший етап - з 2015 по 2018 рік. Якщо перший етап буде успішно завершений, Китай отримає ще одну земельну ділянку, загальна площа буде розширена до 200 тисяч гектарів. 

Що цікаво, президент корпорації Лі Демін заявив, що розробка земельної ділянки в 110 гектарів - дуже непроста справа. Це потребує від 2000 до 3000 чоловік, проте у російської влади робочої сили в цьому районі дуже мало.

Тому розробляти цю землю будуть китайці.

Читайте також: У Китаї засуджений до довічного ув'язнення колишній шеф правоохоронних органів