Політика
12 червня 2015
Путін пише Гельмуту Колю листи про Україну - Spigel
Видання припускає, що президент РФ сподівався на захист Коля в ситуації навколо України.
news-image

Президент Росії Володимир Путін за останні місяці направив кілька листів екс-канцлеру ФРН Гельмуту Колю, зміст яких "пов'язаний з конфліктом в Україні". Про це пише інтернет-видання Spigel-Online, яке посилається на власні джерела, передає «Єдність».

Ймовірно, президент РФ сподівався, що Коль зможе заступитися за Росію в ситуації навколо України і сказати своє добре слово, - стверджує видання.

Канцелярія Коля ні підтвердила, ні спростовувала цю інформацію, відмовившись давати будь-які коментарі на цю тему. Також поки немає підтвердження цієї інформації від прес-служби Кремля.

Як зазначає "Шпігель", слово Коля в зовнішньополітичних питаннях все ще має велику вагу. Екс-канцлер раніше неодноразово застерігав владу Німеччини від припинення діалогу з Росією.

Участь Росії у вибудовуванні стабільної європейської системи безпеки має життєво важливе значення, - писав Коль в книзі, що вийшла в листопаді 2014 і назву якої можна перекласти як "У тривозі за Європу" ("Aus Sorge um Europa").

У книзі колишній канцлер вказує на необхідність проводити більш виважену і продуману політику щодо Росії. Він також не схвалив повернення до формату G7, вважаючи рішення не запрошувати Москву на засідання клубу занадто жорстким.

В даний час Гельмут Коль після операції на стегні лежить в університетській клініці Гейдельберга. За даними канцелярії, стан екс- глави уряду ФРН "в цілому добрий".

Читайте також: Екс-канцлер Шрьодер запевняє, що Путін мав право окупувати Крим – Gazeta Wyborcza