Світ
13 червня 2015
ВООЗ скликає нараду через вірус MERS
ВООЗ скликає 16 червня зустріч експертів щодо ситуації з вірусом MERS.
news-image

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) призначила на 16 червня екстрену зустріч експертів щодо ситуації з поширенням інфекції коронавіруса близькосхідного респіраторного синдрому, пише «Єдність».

Зустріч пройде в штаб-квартирі організації в Женеві. На зустрічі експерти нададуть технічну та попереджувальну інформацію, пов'язану з MERS.

Варто зазначити, що коронавірус близькосхідного респіраторного синдрому не має особливих симптомів на ранніх стадіях. Найбільшому ризику захворювання схильні люди з ослабленим імунітетом, хронічною хворобою легенів, діабет і з нирковою недостатністю. Вакцини від вірусу не існує. У світі, згідно з даними ВООЗ станом на 9 червня, зафіксовані 1218 випадків зараження вірусом БВРС-ков / MERS, померли 449 осіб.

 

"На порядку майбутньої зустрічі надзвичайного комітету ВООЗ: надання технічної інформації з епідеміології вірусу і надання попереджувальної інформації, пов'язаної з MERS. Зустріч пройде в штаб-квартирі організації в Женеві", - йдеться у заяві ВООЗ.


Представники місії по боротьбі з коронавірусів ВООЗ і південнокорейського уряду в суботу заявили, що перемогти інфекцію MERS в Південній Кореї швидко не вдасться і необхідно жорстко обмежити виїзд хворих і тих, хто контактував з ними.