Петро Порошенко побажав "легких крил" українському АН-178 на аеросалоні в Ле Бурже
Сьогодні у паризькому передмісті Ле Бурже відкривається один з найбільших світових аерокосмічних салонів - Paris Air Show 2015.
news-image

Український Президент Петро Порошенко побажав "легких крил" українському літаку АН-178 на одному з найбільших світових аерокосмічних салонів - Paris Air Show 2015, що відкривається сьогодні у паризькому передмісті Ле Бурже, повідомляє «Єдність»

Сьогодні українці представлять АН-178 на всесвітній авіаційній виставці «Ле-Бурже». Нам є що запропонувати світу! Легких крил! - написав Президент на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як раніше повідомили у ДП "Антонов" у цьому році на авіасалоні у Парижі, який відбудеться в період з 15 по 21 червня, підприємство представлятиме дві нові програми в сегменті транспортних літаків.

Зокрема, перша з них – новий транспортний літак Ан−178. Вперше піднявшись у небо 7 травня, літак вже з успіхом виконав серію випробувальних польотів загальною тривалістю близько 40 годин.

Унікальна особливість Ан−178, максимальна вантажопідйомність якого складає 18 т, − можливість перевозити широкий спектр пакетованих вантажів (у контейнерах і на піддонах), включаючи морські контейнери 1С з поперечним перерізом 2.44х2.44 м. Це робить літак ефективним транспортним засобом для матеріально−технічного забезпечення і використання для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Втілюючи в собі кращі характеристики літаків «Антонов», Ан−178 може базуватися на різноманітних аеродромах, включаючи ґрунтові й високогірні, - повідомили у прес-службі ДП "Антонов".

Другий український дебютант – проект легкого багатоцільового транспортного літака нового покоління Ан−132. Він призначений для транспортування різноманітних вантажів масою більше 9 тонн на близько− й середньо− магістральних маршрутах. Ан−132 – оптимальне рішення для заміни всесвітньовідомих літаків Ан−32 й Ан−26, а також інших транспортних літаків цього класу, строк служби яких добігає кінця.

Цей проект буде реалізовано спільно з партнерами з Королівства Саудівська Аравія за участю провідних авіаційних компаній з різних країн світу, у тому числі «Pratt&Whitney Canada», «General Electric», «Honeywell», «Liebherr», та «Hamilton Sundstrand».

Нагадаємо, сьогодні у паризькому передмісті Ле Бурже відкривається один з найбільших світових аерокосмічних салонів - Paris Air Show 2015. Як повідомили в організаційному комітеті, на загальній площі близько 130 тис. кв. м свої експозиції  розгорнули 2260 учасників з п'яти десятків держав.

Читайте також: Українці спільно з поляками створять патрульний літак на базі Ан-148