Україна побудує авіаційний завод в Саудівській Аравії
Перший літак Ан-132 повинен бути побудований за півтора року
news-image

Як повідомляє «Єдність», із посиланням на прес-службу ДП "Антонов", у ході авіасалону "Ле Бурже-2015" українська корпорація підписала угоду про участь у проектуванні і будівництві авіаційного заводу в Саудівській Аравії.

Завод буде оснащений сучасним обладнанням, що дозволяє втілити новітні авіаційні технології, - сказали у "Антонова". - Першим літаком, будівництво якого планується освоїти на новому авіаційному комплексі, стане легкий транспортний літак Ан-132. 

У підприємстві зазначають, що ця угода є п'ятисторонньою. Партнерами "Антонова" за програмою є Саудівська корпорація "Taqnia", українські УкрНДІ АТ та "Алтіс Холдинг", а також німецька "Broetje-Automation".

Нагадаємо, Державне підприємство "Антонов" представило новинки на авіакосмічному салоні "Ле Бурже-2015" у Франції, однією з головних новинок став літак Ан-178.

Раніше, в березні 2015, Україна та ОАЕ підписали угоду про співпрацю у сфері авіабудування. Ан-132 замінить літаки Ан-26 і Ан-32. На його базі передбачається створення медичного та пожежного літаків.

Читайте також: Петро Порошенко побажав "легких крил" українському АН-178 на аеросалоні в Ле Бурже