Світ
18 червня 2015
У Росії пропонують канонізувати Йосипа Сталіна
Російський публіцист і головний редактор газети "Завтра" Олександр Проханов запропонував зарахувати Йосипа Сталіна до святих.
news-image

Про це він заявив в ефірі радіостанції «Говорить Москва», передає «Єдність» з посиланням на російські ЗМІ.

Він підкреслив, що вважає Сталіна благодійником церкви і виступає за його канонізацію.

Перемога у війні 1941-1945 років вважається священною. Тому що в цій війні зійшлися адові сили і райські сили. Адові сили - це Гітлер і фашизм. Райські сили - це Радянський Союз. А Йосип Віссаріонович є лідером священної хрестової перемоги, - підкреслив Проханов.

Письменник також припустив існування ікони із зображенням Сталіна.

На цій іконі Сталін без німбів. Василевський, Жуков, Рокоссовський без німбів. Це просто свідки того, що Державна Божа Матір - це ікона Державної Божої Матері - вона освячує нашу владу і нашу державу Російську, - підсумував Проханов.

Нагадаємо, 28 травня з'явилася інформація про те, що в Білгородській області пройшов молебень біля ікони, на якій зображений Йосип Сталін і радянські маршали. Службу на Прохоровському полі в Білгородській області провів афонський ієромонах Афіноген.

За даними ЗМІ, картина, яку також називають іконою «Богоматір Державна» написана художниками з міста Рибінська на замовлення організації «Ізборський клуб».

Головою клубу є Олександр Проханов, який також відомий як апологет "Руського миру" і всіляко підтримує дії Кремля.

Читайте також: У Росії під час служіння кланялися іконі Сталіна (ФОТО)