Світ
22 червня 2015
УПЦ МП є головним миротворцем в Україні - патріарх Кирило
Глава Російської православної церкви, патріарх Кирило вважає, що головним миротворцем у війні на Донбасі є Українська православна церква Московського патріархату.
news-image

Про це він заявив в інтерв'ю РИА Новости в День пам'яті і скорботи, повідомляє «Єдність».

Глава РПЦ переконаний, що головна громадянська миротворча сила в Україні сьогодні - "Українська православна церква, яка робить все можливе для встановлення довгоочікуваного миру".

Патріарх також заявив, що "народи історичної Русі не можуть без болю і співчуття дивитися на події в Україні" і традиційно закликав молитися за мир.

За тисячу років ми багато пережили разом. І пам'ятаємо, що православна віра допомагала і рятувала навіть у найскладніших ситуаціях. Вірю, що і зараз не залишить нас Господь своєю милістю. Щоденна молитва всієї Церкви і моя постійна молитва - про те, щоб ворожнеча на українській землі припинилася, щоб люди повернулися до втраченого миру і єдності, - зазначив патріарх Кирило.

Нагадаємо, є багато свідчень очевидців і повідомлень про підтримку священників Московського патріархату бойовиків самопроголошених республік Донбасу. 

Сам глава УПЦ МП митрополіт Онуфрій не вшанував на урочистому засіданні Верховної Ради пам'ять загиблих бійців АТО. Потім він виправдовувався тим, що хотів привернути увагу до проблеми негайного припинення війни. 

Читайте також: Помісна православна церква стане початком кінця московського патріархату в Україні