Суспільство
23 червня 2015
У Красноармійську на японські гроші переселенцям допомагають почати власну справу
Серія дводенних тренінгів з самозайнятості та професійного орієнтування для вимушених переселенців, які бажають розпочати підприємницьку діяльність або вже мають власний бізнес, проводяться в центрі зайнятості Красноармійська.
news-image

Як повідомляє «Єдність», центр зайнятості як соціальний партнер бере участь у реалізації проекту червоноармійського відділення Ліги ділових і професійних жінок "Розвиток самозайнятості серед внутрішньо переміщених осіб в Україні на постконфліктних територіях Донбасу".

Проект фінансується урядом Японії, а впроваджує його Міжнародна організація з міграції в Україні, - зазначили в центру зайнятості, - У ході тренінгів учасники знайомляться зі станом місцевого ринку праці, професіями, товарами та послугами, які користуються попитом, опановують юридичні аспекти приватного підприємництва, основи маркетингу, бухгалтерського обліку та податкової звітності. Крім того, переселенців навчають підготовці бізнес-плану, взаємодії з державними структурами, пошуку роботи і успішному проходженню співбесіди.

У разі успішного захисту бізнес-плану учасники отримають необхідне обладнання, інструменти та інші активи для здійснення самозайнятості. Також є можливість навчання на професійних курсах для отримання нової спеціальності або підвищення кваліфікації.

Читайте також: Одну з вулиць Києва перейменують на честь Валерія Лобановського