В Україні почали роботу над впровадженням 4G
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, звернулася до міжнародних компаній з метою розробки "дорожньої карти" для впровадження в Україні стандарту зв'язку LTE (4G).
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це заявив голова комісії Олександр Животовський.

Робоча група з 4G, що працює ще з серпня минулого року, визначила кілька діапазонів, які будуть використані для комерційних цілей - це 800 МГц, 900 МГц, 1800 МГц, 2300 МГц і 2500 МГц.

Перш за все, необхідно провести інвентаризацію всього спектра, щоб зрозуміти, де у нас працюють комерційні оператори, де працюють спеціальні користувачі, як довго вони будуть там працювати і чи треба проводити конверсію, - зазначив керівник комісії. - Оператори запропонували залучити для проведення дослідень західні компанії, що мають відповідний досвід.

За словами Животовського, участь міжнародних компаній і підготовка ними дослідження зніме з порядку денного і дискусію щодо вартості майбутніх ліцензій, яка мала місце при проведенні конкурсу на 3G.

До кінця поточного року Національна комісія розраховує закінчити підготовчі консультації та оформити плани розпорядженням Кабінету міністрів або указом президента, а після цього укласти договори із західними консультантами і почати роботу над дослідженням.

Читайте також: У Маріуполі відключився "МТС" та "Київстар"