Війна
23 червня 2015
На блокпосту затримали бійця «Айдару», який таємно зберігав у схованці БМП та танк
Крім того, при огляді автомобіля "айдарівця", силовики виявили купу зброї та боєприпасів.
news-image

Як повідомляється на сайті керівника Луганської військово-цивільної адміністрації  Геннадія Москаля, у понеділок (22.06) співробітники військової комендатури спільно з міліцією затримали на околиці м.Сватове позашляховик Тойота «Ленд-Крузер», за кермом якого знаходився 48-річний чоловік у камуфляжному одязі, передає «Єдність».

Водій, який рухався через блокпост у напрямку Києва, пред’явив посвідчення військовослужбовця в/ч-0624 (батальйон «Айдар»). При огляді автомобіля силовики виявили купу зброї та боєприпасів, а саме: 5 автоматів Калашникова різних модифікацій, 14 пострілів для підствольних гранатометів, кулемет Калашникова, пістолет Макарова, 6 магазинів до автоматів Калашникова, а також близько 800 патронів калібру 5,45, 7,62 та 9 мм. Військовослужбовцем виявився уродженець Київської області, боєць «Айдару» з позивним «Барон».

«Барон» був мобілізований у збройні сили в серпні минулого року й досі офіційно числиться в батальйоні. Його офіційна посада – командир розвідувального підрозділу, звання – старшина. Після розмови з силовиками «Барон» добровільно віддав незареєстровану БМП (бойова машина піхоти), яка таємно зберігалася неподалік Сватового (зараз походження цієї бойової машини з’ясовується). Крім того, він пообіцяв віддати й танк, який, за його словами, прихований неподалік лінії розмежування. Яким чином вилучена зброя з боєприпасами мала бути використана в Києві, встановлюють силові структури, - йдеться в повідомленні.
Читайте також: Москаль заявив, що зупинений «Торнадо» поїзд заблокував рух на залізничній станції й паралізував роботу шахт