Суспільство
23 червня 2015
Курортні містечка під Маріуполем зараз напівпорожні (ФОТО)
Сьогодні приморські курортні селища біля Маріуполя перетворилися на місця відпочинку для самих маріупольців, які працюють на великих підприємствах, і дачників.
news-image

Саме ці категорії відпочиваючих сьогодні основні курортники на Білосарайській косі, в с. Мелекіно, в Урзуфі, пише «Єдність»  з посиланням на 0629.

Про те, що в селищі порожньо, свідчить і порожній центр селища Білосарайська коса, де на собі відчувають відсутність курортників місцеві жителі, які торгують на ринку. Покупців тут просто немає, як немає і тих, хто хоче зробити променад по вечірньому селищу.

Відразу впадає в око відсутність маршруток на Донецьк, Горлівку, Макіївку, які їздили щоліта.

Відпочинку в комфортабельних апартаментах на Білосарайській косі теж не прагнуть. Простоюють порожні гостьові будинки і вілли, розраховані на заможних жителів інших регіонів України та Росії.

Проте на базі відпочинку «Дружба» АСРЗ, де досі туалети знаходяться на вулиці, хоч і не повний аншлаг, але люди відпочивають.

Але забезпечити повноцінний відпочинок курортники одній з останніх баз в селищі теж собі не можуть - цього року офіційно заборонено проїзд і прохід на край Білосарайської коси. Заборонна табличка з'явилася в районі останнього пансіонату підприємства «Норд».

Сьогодні в селищі Юр'ївка також пустують приватні пансіонати, але все ж невеликими групами в селище їдуть відпочиваючі зі звільнених територій - Слов'янська і Краматорська. У Ялті відкрита тільки база підприємства «Вода Донбасу».

У Мелекіно, Юр'ївці і Урзуфі пальму першості  з відвідуваності тримають «іллічівські» пансіонати, де завжди є відпочиваючі.

Читайте також: Бойовики перекидають артилерію в бік Маріуполя