Київ
23 червня 2015
КП "Київпастранс" прокоментував інцидент, який стався в автобусі з проваленим днищем
Підприємство уточнило, що інцидент стався 15 червня 2015 року через недобросовісне ставлення до своїх обов'язків персоналу.
news-image

Сьогодні в ЗМІ була поширена інформація, що на маршруті №7 під пасажиркою провалилася підлога і вона застрягла в дірці.

Як повідомили кореспонденту «Єдність» в КП "Київпастранс", інцидент стався ще 15 червня 2015 року, тобто кілька днів тому.

У зв'язку з цим було створено комісію і проведено службове розслідування.

Напередодні, при проведенні ремонтно-відновлювальних робіт елементів підвіски під підлогою салону автобусу, ремонтним персоналом було здійснено локальне пошкодження фанерної частини підлоги, при цьому залишилось не пошкодженим верхнє лінолеумне покриття, яке під вагою пасажира було пошкоджено, - такий висновок зробила комісія.

Цей випадок, як зазначили у "Київпастрансі", стався через "недобросовісне відношення до своїх  службових обов’язків слюсаря з ремонту автотранспорту та контрольного майстра відділу технічного контролю".

До них вжито заходів дисциплінарного впливу, а також проведено позапланові інструктажі ремонтних працівників та водіїв підприємства, посилено контроль за технічним станом рухомого складу, який виїжджає на лінію.

Нагадаємо, з квітня цього року "Київпастранс" започаткував проект "Пасажирський контроль", мета якого інформувати про недоліки в роботі наземного громадського транспорту на гарячі лінії підприємства для подальшого усунення.

Читайте також: У Києві під час руху автобуса №7 провалилося днище