Політика
24 червня 2015
Порошенко ветував закон про інститут громадського обвинувачення
Президент України Петро Порошенко пропонує Раді відхилити прийнятий 22 травня закон, яким вводиться в Кримінальне процесуальне законодавство інститут громадського звинувачення в сфері службових злочинів з ознаками корупційних діянь.
news-image

Як повідомляє «Єдність», згідно з інформацією, опублікованою на сайті Верховної Ради, закон, підписаний спікером 4 червня, був повернутий до Ради президентом України 19 червня.

"Однак права, надані законом, що надійшов на підпис, громадському обвинувачу спричиняють ризики порушень Конституції і законів України, погіршення ситуації з дотриманням прав і свобод людини в державі, створюють загрози національній безпеці, ніж нівелюється потенційний позитивний ефект від прийняття закону", - йдеться в зауваженнях президента.

Порошенко зазначає, що головною метою закону є посилення ролі громадськості у боротьбі з корупцією, у тому числі шляхом впровадження нового правового інституту в кримінальний процес - інституту громадського звинувачення про злочини, визначені статтею 368 "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою", статтею 370 "Провокація підкупу" Кримінального кодексу".

Читайте також: Антитерористичний центр в Україні очолив колишній начальник міліції Севастополя