Світ
24 червня 2015
Шведський принц відправився у весільну подорож на острів Лаукала, де тиждень відпочинку коштує 33 тис. євро
Весільна подорож Карла Філіпа була оплачена з приватних коштів.
news-image

Шведські платники податків не заплатили ні крони за розкішну весільну подорожі принца Карла Філіпа і принцеси Софії, що побралися 13 червня. Як повідомила газета Expressen, поїздка молодят на один з відокремлених островів в Республіці Фіджі в південній частині Тихого океану була оплачена з приватних коштів, передає «Єдність».
Архіпелаг складається з більш ніж 300 островів з відмінними умовами для серфінгу і дайвінгу, там розташовані мальовничі водоспади і лагуни, а також дуже дорогі готелі.
За даними видання, провести всього лише тиждень на острові Лаукала, де зупинилися Карл Філіп і Софія, буде коштувати, щонайменше, 300 тис. крон (33 тис. евро). Власником острова є австрійський магнат Дітріх Матешиц, засновник компанії Red Bull.
Багато читачів шведських ЗМІ після такої інформації не раз задавалися питанням, хто профінансував подружжю  настільки шикарний відпочинок. І тепер вони отримали відповідь.

Весільна подорож була оплачена з приватних коштів, - підкреслила представниця шведського королівського двору Маргарета Торгрен, в черговий раз повторивши, що принц і принцеса побажали, щоб під час медового місяця їх не турбували.

Карл Філіп вважався одним з найвидніших женихів Європи до того, як у червні минулого року оголосив про свої заручини. Обраницею єдиного сина короля Карла XVI Густава стала "дівчина з народу" - Софія Хелльквіст, яка була його подругою останні кілька років.
Принц займає третє місце в черзі спадкоємців шведського престолу після своєї старшої сестри кронпринцеси Вікторії та племінниці, принцеси Естель. Відразу після народження в 1979 році він цілий рік був наслідним принцем, однак конституційна реформа 1980 року змінила порядок престолонаслідування відповідно до принципу первородства.

Після шлюбної церемонії Софія Хелльквіст отримала титул принцеси і герцогині Вермландської. Вона народилася в 1984 році, вивчала бухгалтерію в Нью-Йорку, має також диплом викладача йоги і працювала фотомоделлю. 

Читайте також: Принц Швеції одружився на звичайній дівчині