Події
26 червня 2015
У Сочі затопило аеропорт, є загиблий
У місті ввели режим надзвичайної ситуації.
news-image

Більше 400 будинків підтоплені у Сочі після повені, що виникла через сильні зливи. З небезпечної зони евакуювали 20 сімей. Як повідомила місцева влада, у Адлерському районі у воді знайшли тіло загиблого чоловіка. Про це повідомляє «Єдність» із посиланням на ВВС.

Майже всю територію Краснодарського краю РФ накрив потужний грозовий фронт. У четвер ситуація у Сочі ускладнилася через перевищення максимального рівня води в місцевих річках більше ніж на 1,2 метра.

У місті ввели режим надзвичайної ситуації. Залізничний вокзал і аеропорт залиті водою, їх роботу напередодні призупинили. Тисячі пасажирів не можуть покинути місто.

Але у п'ятницю зранку в МНС Краснодарського краю повідомили, що роботу аеропорту та залізничного вокзалу вже відновили.

Річка Херота вийшла з берегів, залізничний вокзал затоплений, поїзди припинили рух, до Адлера не ходять, затопило аеропорт, під метр стояла вода, - цитує прес-служба мера Сочі Анатолія Пахомова.

Деякі жителі міста пов'язують повінь з порушеннями, допущеними у ході будівництва олімпійських об'єктів при підготовці до зимової Олімпіади 2014 року.

На нашій вулиці це особливо поширене явище, - каже місцева мешканка Ірина Серенко, вимітаючи потік води мітлою в канаву. - Тому що при будівництві олімпійських об'єктів порушили природний водостік, у людей зливові канави заповнюються, водовідведення немає.

Жителі повідомляють про проблеми з водопостачанням. Робота насосної станції біля Сочі, що постачає воду довколишнім селищам, також зупинена через повені.

Нагадаємо, сильний дощ у Сочі та сусідніх горах почався у ніч на четвер і йшов весь день з невеликими перервами. За даними російського МНС, вранці за годину випало близько 100 мм опадів при місячній нормі 130 мм. Рівень води в річках Хоста, Кудепста і Херота піднявся до небезпечних рівнів.

До 13 години четверга за місцевим часом в місті випало вже 179 мм опадів. Найбільш серйозна ситуація склалася в Адлерському районі: там на території радгоспу "Росія" виявилися підтопленими близько 400 будинків.

Рятувальники МНС при проведенні пошукових робіт у цьому районі знайшли у воді тіло загиблого чоловіка. Обставини загибелі цієї людини поки що невідомі.

Синоптики говорять про можливість виникнення в Чорному морі смерчів, які можуть вийти на сушу.

Влада почала евакуацію туристів і місцевих жителів. 

За даними МНС, до ліквідації наслідків повені вже залучено понад 470 осіб і більше 100 одиниць техніки.