Світ
28 червня 2015
У Польщі презентували настільну гру, присвячену обороні Львова у 1920 р польськими пілотами від кінної армії Будьонного (відео)
Інститут національної пам'яті Польщі випустив настільну гру про оборону Львова від більшовиків.
news-image

Польський Інститут національної пам'яті 27 червня випустив нову настільну гру «Сімка. Оборона Львова », присвячену 95-ї річниці «героїчної обороні Львова у 1920 році від більшовиків», передає «Єдність».

У битві, яка проходила з 11 по 18 серпня 1920 року, брали участь польські та американські льотчики 7-ої ескадрильї ім. Костюшка, які відбили атаку сильної сімнадцятитисячної Першої Кінної армії Семена Будьонного.

Конармию Будьонного, яка повинна була взяти Львів, зупинила сьома ескадрилья, що складалася з кількох людей, - розповідає автор гри Кароль Мадай.

16 пілотів, скидаючи бомби на частини радянської кавалерії, зупинили всю армію, не дозволяючи форсувати мости і броди.

18 серпня більшовики відступили від Львова, так і не захопивши його, що, за словами автора гри, сильно вплинуло на перемогу поляків над більшовиками в серпні 1920 року.

Кароль Мадай пояснює, що гра «Сімка» являє собою польсько-більшовицьку битву. Один з гравців управляє Кінармією Будьонного, інший обороняє Львів. У грі відображена різниця сил - якщо у першого гравця 10 радянських полків, то у другого - тільки 3 літаки, а вся гра проходить на мапі львівських околиць.

До гри додаються освітні матеріали польською, англійською та українською мовами. У них описується історія битви, її учасники та герої, а також польські та американські пілоти. Крім того, там знаходяться описи літаків і елементів озброєння поляків і радянської кавалерії.

Сьогодні, 28 червня відбудеться офіційна прем'єра гри.

Читайте також: Тато, не плач! - малюнок 5-річної польської дівчинки, присвячений батькові-шахтарю, нанесений на стіну будинку в Катовіцах (фото)