Світ
28 червня 2015
У центрі Єревана залишаються близько 100 учасників акції протесту
Очікується, що мітингувальники сьогодні приймуть рішення про свої подальші дії і дадуть відповідь на пропозицію президента країни.
news-image

Учасники акції протесту в центрі Єревану в даний час продовжують знаходитися на перекритому центральному проспекті Маршала Баграмяна, обговорюють минулу ніч і підмітають вулицю, на якій накопичилося багато сміття, передає «Єдність» із посиланням на ТАСС.
Зараз тут зібралося в цілому близько 100 осіб - це дещо більше, ніж в ранкові години в попередні дні, але в цілому обстановка точно така ж, як і в першій половині дня в суботу. Кілька людей провели ніч у так званій буферній зоні - між барикадами, які збудували із сміттєвих контейнерів поперек проспекту мітингувальники, і поліцією, яка не дозволяє демонстрантам просунутися вгору по проспекту.
На місці подій присутній заступник начальника поліції Єревану Валерій Осіпян, який розмовляє з учасниками акції протесту і оцінює обстановку в районі. На проспекті чергують всього кілька поліцейських, в той час як в суботу ввечері внутрішні війська в касках і з пластмасовими щитами стояли тут у три ряди.

Минулої ночі, за вказівкою начальника поліції Вірменії Володимира Гаспаряна з площі Франції була відведена спецтехніка і додаткові наряди поліції.

Очікується, що мітингувальники в неділю до вечора приймуть рішення про свої подальші дії і дадуть відповідь на пропозицію президента країни Сержа Саргсяна, який у суботу пішов на поступки і заявив, що уряд готовий взяти на себе покриття витрат, пов'язаних з подорожчанням електроенергії до завершення аудиту розподільної компанії "Електричні мережі Вірменії".

Президент також не виключив можливості націоналізації цієї структури за підсумками проведеної перевірки.

Читайте також: Поліція Вірменії погрожує мітингувальникам