Світ
28 червня 2015
У Литві в центрі реєстрації іноземців в'єтнамці влаштували заворушення
Охороні довелося застосувати сльозогінний газ, гумові кийки та електрошокери.
news-image

Заворушення із втручанням охорони сталися в центрі реєстрації іноземців в литовському місті Пабраде. Про це в неділю повідомила Служба охорони держкордону Литви, передає «Єдність».

В даний час ситуація під контролем. Ніхто з містяться в центрі осіб офіційних претензій немає, - повідомила прикордонна інстанція.

Заворушення тривали протягом кількох годин увечері в суботу. Почалися вони зі спроби групи в'єтнамців зламати огорожу території центру. Охороні довелося застосувати сльозогінний газ, гумові кийки та електрошокери. Після перепровадження у внутрішній двір центру в'єтнамці заспокоїлися, проте через деякий час знову спалахнули заворушення, до яких приєдналися інші особи, що знаходилися всередині. У хід пішли стільці та інший підручний матеріал, які вони кидали в правоохоронців.
У відомстві була оголошена тривога. Прибуло підкріплення з Ігналінської прикордонної застави, кінологи з собаками і спецназ з Вільнюса.

Через кілька годин положення нормалізувався. Причини інциденту розслідуються.
У центрі реєстрації іноземців, що є підрозділом Служби охорони держкордону, утримуються особи, які звернулися до Литви з проханням про надання притулку, нелегальні мігранти - всього їх зараз там 195 осіб, у тому числі близько ста в'єтнамців.

Читайте також: Прем'єр Литви заявив, що посол, який розповів про постачання зброї Києву, перевищив свої повноваження