Світ
28 червня 2015
Поліція Вірменії дала учасникам акції протесту годину, щоб розійтися
Начальник Поліції Вірменії Володимир Гаспарян дав учасникам акції протесту проти подорожчання електроенергії на проспекті Баграмяна в Єревані годину, аби розійтися.
news-image

Про це повідомляють Новини-Арменія.

Раніше він заявив, що проспект Баграмяна буде очищений від тих демонстрантів, які залишаться, щоб продовжити мітинг.

На запитання журналістів про те, чи будуть застосовані ті ж самі заходи, які були використані під час розгону сидячої демонстрації 23-го червня, Гаспарян зазначив, що "діяти будемо  жорсткіше".

Член координаційної групи "Ні пограбуванню" Вагінак Шушанян виступив у неділю з офіційною заявою на проспекті Баграмяна, зазначивши, що організатори акції протесту проти подорожчання електроенергії мають намір провести публічні обговорення для визначення подальших кроків і готові підкорятися рішенню більшості.

У суботу президент Арменії Серж Саргсян заявив, що уряд Вірменії візьме на себе увесь тягар, пов'язаний з підвищенням тарифів на електроенергію до отримання результатів аудиту компанії «Електромережі Вірменії» (дочірньої компанії ІНТЕР РАО ЄЕС). Суми, за його словами, будуть знайдені із коштів, передбачених на подальше зміцнення безпеки.

Домовленість про проведення аудиту в компанії "Електричні мережі Вірменії"  була досягнута напередодні на зустрічі президента Вірменії зі співголовою армяно-російської міжправкомісії, міністром транспорту РФ Максимом Соколовим.

Демонстранти на проспекті Баграмяна мають намір у неділю увечері вирішити, чи залишаться вони на проспекті Баграмяна або розблокують одну з центральних транспортних артерій міста. Заступник начальника Поліції Єревана Валерій Оспіян заявив, що поліцейські "спробують відновити громадський порядок" у неділю після 23:00 на проспекті Баграмяна, а порушники будуть покарані.