Події
29 червня 2015
Армія "ДНР" біжить через брак грошей
Кількість російських найманців, які покидають бандформування "ДНР", збільшується через відсутність фінансування та знущального ставлення з боку приїхали воювати на Донбас росіян.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про ці дані української розвідки заявив представник адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

За його словами, в окупованій Горлівці переважна більшість місцевих терористів вже розглядають можливості "звільнення" через те, що їм протягом останніх трьох місяців не виплачується матеріальна винагорода за участь у бойових діях.

Донецькі терористи піддаються принизливому відношенню як з боку кадрових російських військових, так і з боку так званих "відпускників" з РФ. Цей фактор теж змушує місцевих найманців покинути російсько-терористичні війська.

Все це робить все більш складним для Кремля використовувати місцеве населення для своїх цілей, і змушує переправляти більше сил із самої Росії, - сказав Лисенко. - Відомо, що головними ініціаторами встановлення артилерії і танків на вулицях приватних житлових масивів для обстрілів позицій сил АТО є частково терористи, які приїхали на Донбас з Росії. Місцеві жителі, які встали до лав бандформувань, не підтримують такі дії, однак не можуть нічого зробити проти російських найманців, які мають всебічну підтримку з боку Кремля.

Читайте також: У "ЛНР" готуються звільнити сім тисяч гірників