Світ
30 червня 2015
В Японії повністю зупинено рух швидкісних поїздів між Токіо та Осакою через самопідпал одного з пасажирів
Понад 20 людей постраждали в результаті інциденту, двоє загиблих.
news-image

Двоє людей загинули в результаті інциденту, який стався в першому вагоні залізничного експресу "Нодзомі", що рухався з Токіо в велике японське місто Осака, передає «Єдність».
Як повідомила поліція з посиланням на очевидців, загиблий чоловік облив себе горючою рідиною з пластикової каністри і підпалив її запальничкою.

Приблизно в цей же час в туалеті в протилежному кінці вагона стався вибух. Знайдена поряд жінка  отримала важкі отруєння димом та згодом померла. Ще двоє пасажирів у важкому стані були госпіталізовані. Приблизно двадцять осіб отримали легші отруєння.

Сам потяг із 12 вагонів був зупинений за допомогою стоп-крану, наразі він знаходиться на шляхах між станціями Сін-Йокогама і Одавара. Під час інциденту в поїзді були близько тисячі пасажирів, зараз їх почали евакуювати.
Через цей інцидент повністю зупинено рух в обох напрямках по найбільш напруженій в Японії трасі швидкісних поїздів між Токіо і містом Осака.

Це перший інцидент такого роду за весь час експлуатації таких експресів з 60-х років минулого століття. За цей період з поїздами "Сінкансен", які ходять зі швидкістю до 300 км на годину, не було жодного серйозного випадку.

Читайте також: В Японії живе двійник Філіпа Кіркорова