Дмитро Кисельов висловився за одностатеві союзи в Росії (відео)
Втім, телеведучий пояснив, що ні про яку легалізацію одностатевих шлюбів він не говорить.
news-image

В ефірі підсумкової програми "Вести недели" російський журналіст Дмитро Кисельов визнав, що тема одностатевих союзів для Росії актуальна і її потрібно обговорювати, передає «Єдність».

Зокрема, Кисельов, коментуючи новину про американський Білий дім у кольорах веселки, заявив буквально наступне:

Якщо без сміху, то, на мій погляд, і в Росії тему варто час від часу ... обговорювати. ЛГБТ-спільнота - факт. І можна прикинути, як дорослим людям полегшити життя в тому випадку, якщо вони захотіли взяти на себе - і на паперах також - зобов'язання піклуватися один про одного.

"Любов творить чудеса" - так називався сюжет. Втім, телеведучий пояснив: ні про яку легалізацію одностатевих шлюбів він не говорить, бо "шлюб в Росії - союз чоловіка і жінки і таким повинен залишитися". Однак є таке поняття як "союз", і вже зараз воно практикується незалежно від статі партнерів. Наприклад, сказав Кисельов, опікунство - люди оформлюють відносини юридично і піклуються один про одного: матеріально, купують ліки ...

Мова не про секс, - підкреслив він.
Громадянський союз - це інша історія. Не треба тоді мужикам біле мереживо на весілля надягати і букетик кидати, - сказав Кисельов.

І навів приклад західноєвропейських країн - Франції, Нідерландів, де існує поняття "громадянського договору солідарності".

Чи є протипоказання в Росії? Навряд чи, - підсумував ведучий.
Читайте також: Італійці зібралися на мітинг проти одностатевих партнерств