Світ
30 червня 2015
Російське місто Нефтеюганськ затопило нафтою (ФОТО)
Масштабний розлив нафти в умовах паводку стався в Росії в районі Нефтеюганська.
news-image

За даними місцевих ЗМІ, площа розливу нафти перевищила десять гектарів, передає «Єдність».

Аварія, як вже підтвердили офіційні джерела, сталася на нафтопроводі «Роснафти» ще тиждень тому. Ситуацію ускладнив паводок. Об та інші річки вийшли з берегів, затопивши передмістя Нефтеюганська.

Нафта поширилася по околицях, в тому числі і по дачних ділянках. Місцеві жителі стали викладати в соцмережах фотографії з наслідками аварії. На одному зі знімків видно, як з крана тече вода брудного, близького до чорного кольору.

Ну ось, тепер нас не просто топить, а топить з нафтою. Тепер ані скупатися, ані риби не буде, ані на дачах нічого рости не буде. Після вчорашнього прориву труби, - написала в соцмережі мешканка Нефтеюганська Євгенія Чернова.

Втім, у компанії «Юганскнефтегаз», що належить «Роснефти», яка усуває наслідки розливу, стверджують, що до самих річок нафта не потрапила. За їх даними, площа забруднення становить не більше чотирьох гектарів.

Експерти уточнюють, що жителі Нефтеюганська, Нижньовартовська і Сургута постійно страждають від затоплення, проте влада автономного округу не застосовує ніяких дієвих заходів. А повідомлення про масштабну екологічну ситуацію може не дійти до Кремля, оскільки торкається інтересів двох високопосадовців - президента державної нафтової компанії "Роснефть" Ігоря Сечіна і тимчосово виконуючого обов'язки губернатора Югри Наталії Комарової.

Нагадаємо, що в Росії затопило Сочі і Воронеж, стихія з вітром і сильним дощем дійшла й до Москви.

Читайте також: Хто наступний? Повінь в Москві підтопила метро