Суспільство
1 липня 2015
Прокуратура Польщі взялася за українського юнака, який образив пам'ять жертв нацизму
Прокуратура Любліна почала розгляд справи відносно підлітка з України, який образив пам'ять жертв концентраційного табору «Майданек».
news-image

У Польщі прокуратура Любліна порушила справу стосовно українського учня, що проживає в Польщі, на підставі закликів до ненависті на національному, етнічному чи расовому грунті, передає «Єдність».

На своїй сторінці в одній із соціальних мереж підліток розмістив фото, на якому він показує середній палець пам'ятнику Битви і Мучеництва в музеї на території колишнього нацистського концтабору «Майданек».

Як повідомляє «Rzeczpospolita», українець на своїй сторінці також писав образливі висловлювання на адресу поляків і євреїв. Після інциденту підлітка відрахували з технічної школи в Свиднику, де він проходив навчання в рамках допомоги українським учням.

Адміністрація школи центру професійної освіти в Свіднікському повіті засуджує вчинок одного з учнів українського походження, який був зарахований на навчання в 2014-2015 навчальному році. Така поведінка суперечить цінностям, яким ми вчимо наших вихованців. Ми відчуваємо глибокий жаль і не прийняття такої позиції. Рішенням директора школи цього учня відрахували, - йдеться в офіційній заяві навчального закладу.

У шкільній адміністрації повідомили батькам українця, щоб ті забрали документи. Сам порушник попросив вибачення за свій вчинок і розмістив на сторінці в соціальній мережі фото своєї руки, на якій написано: «Поляк мій брат». Однак ситуацію це не змінило. Імовірно, юнаку загрожує видворення з Польщі.