Держкіно викрило хитру махінацію телеканала "Україна" із забороненим російським серіалом
Державна агенція з питань кіно не з першої спроби, але все ж забороняє скандальний кримінальний серіал "ФЕС" на телеканалі "Україна", який видавався каналом за український продукт.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на "5 канал".

Сьогодні 2 липня засідала Експертна комісія при Держкіно, яка постановила: серіал "ФЕС: Фактологічна експертна служба" є ідентичним російському серіалу "Слєд", а отже є поза законом.

Нагадаємо, після заборони серіалу "Слєд" як такого, що звеличує російські силові органи, телеканал "Україна" задіяв хитрі прийоми - російську "Федеральну експертну службу" перейменували на "Фактологічну експертну службу", а російські міліціонери завдяки чудесам монтажу втратили розпізнавальні знаки.

Після таких косметичних правок цей кінопродукт був заявлений як новий серіал українського виробництва і в Державному агентстві з питань кіно дозволили його показ.

Тільки після скарги телеканалу 1+1 і суспільного резонансу експерти зібралися знову та ці хитрощі каналу, що належить Ринату Ахметову, розкусили. І врешті зійшлися на тому, що ані "Сліду", ані "ФЕСу" український глядач не побачить.

Читайте також: Порошенко офіційно заборонив російські фільми та серіали