Київ
2 липня 2015
Вулиці Києва облаштують сучасним освітленням
Міська влада вирішила змінити підхід до роботи «Київміськсвітла».
news-image

Депутати Київради ухвалили рішення «Про затвердження об’єкта права комунальної власності територіальної громади м. Києва, який може передаватися в концесію», передає «Єдність»

Проблема із освітленням столичних вулиць потребує невідкладного вирішення. Бо це, насамперед, безпека наших громадян. Сьогодні ми проводимо роботи з модернізації вуличного освітлення власними силами. Але основні фонди «Київміськсвітла» суттєво зношені, для їхнього оновлення необхідні сотні мільйонів гривень, яких у столичному бюджеті немає, – зазначив мер Києва Віталій Кличко.


Він додав, що і витрати на електроенергію та матеріали постійно зростають. Тому міська влада вирішила змінити підхід до роботи «Київміськсвітла».

Ми пропонуємо передати це комунальне підприємство в концесію, як у багатьох європейських столицях. Ми витрачаємо на «Київміськсвітло» 100 млн грн. При передачі об’єкта в концесію місто зменшить витрати на 10-15%, а кияни отримають якісне сучасне освітлення, адже концесіонер буде зобов’язаний модернізувати систему і встановити нові ліхтарі, – підкреслив мер столиці.


Зацікавленість у концесії «Київміськсвітла» офіційно підтвердили провідні компанії: Philips (Нідерланди), Q-FREE-ASA (Норвегія), Tellus Mater S.A. (Португалія), Senergos a.s. (Республіка Чехія).