Україна
3 липня 2015
Більшу частину депутатів слід сікти батогами прямо на Майдані, - Карл Волох
За сьогоднішнє голосування по закону про рестуктуризацію валютних кредитів слід карати депутатів.
news-image

Якби моє прізвище було Сурков, і я повинен був представити шефу (ВВХ) план розхитування влади в Україні, то кращого сценарію, ніж той, який сьогодні почала виконувати Верховна Рада, я б не придумав. Справа в тому, що закон про "реструктуризації валютних кредитів" президент не може підписати за визначенням. Навіть якби він вирішив плюнути на і без того дихаючу на ладан банківську систему країни, зробити те саме з вкладниками банків він не зможе.

Відповідно, після неминучого банкрутства банків тільки фонд гарантування вкладів потребує десятки мільярдів гривень незапланованих виплат, які тупо ніде взяти. Донори не тільки не дадуть на це кредитів, а й іншу допомогу заморозять.

Згадайте, як вони "вичавлювали" більш-менш бездефіцитний бюджет - а тут такі нові витрати.

Значить, Порошенко буде змушений закон заветувати. Кредитні халявщики вийдуть на вулиці воювати за щойно подаровану і тут же відібрану "проклятим Вальцманом" надію.  Втрутитися доведеться міліції, яка, при існуючому рівні довіри до неї, тут же буде звинувачена в невмотивованій жорстокості, війні проти власного народу та інших смертних гріхах. Загалом, залишиться ще трошки підзаробити у військах і добровольчих батальйонах, щоб волога мрія плешфюрера стала цілком реальною.

Дай бог, щоб я помилявся. Але взагалі-то, за сьогоднішнє голосування по закону більшу частину депутатів слід сікти батогами прямо на Майдані.

Карл Волох 

Громадський активіст, блогер, бізнесмен

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал