Пенсійний фонд підрахував, скільки жителів окупованого Донбасу отримують українські пенсії
Голова Пенсійного фонду України Олексій Зарудний заявив, що зараз лише близько 780 тисяч жителів окупованій території Донбасу отримують українські пенсії.
news-image

Про це він повідомив в інтерв'ю "Главкому", передає «Єдність».

На непідконтрольній території на серпень минулого року в нас було 1278 тисяч пенсіонерів. З них до нас звернулося близько 150 тисяч. Але отримують пенсії з них близько 780 тисяч », - сказав він.

Зарудний пояснив, звідки такий розрив у цифрах.

Всім відомий порядок отримання пенсій для людей з тих територій. Щоб людина отримала пенсію на підконтрольній території, вона з лютого повинна підтвердити місце проживання в міграційній службі.
Тобто, коли потік тільки починався, таких підтверджень не було, люди просто приходили до нас і реєструвалися. А потім був введений новий порядок, і десь 200 тисяч людей до нас не звернулося з підтвердженням свого проживання. Ми не знаємо, не бачимо, де ці люди зараз знаходяться. Я хочу сказати, що це не ті люди, які не можуть підтвердити проживання, і ми їм не платимо пенсію, це ті люди, які до нас не прийшли, - сказав глава ПФУ.

Він також повідомив, що на виплату пенсій цим 780 тисячам пенсіонерів на місяць йде до 2 мільярдів гривень.

«На місяць ми приблизно до 2 мільярдів платимо грошей. Але тут слід дещо враховувати. Потік звернень зараз фактично виходить на нуль. Якщо в грудні-січні до 100 тисяч на місяць зверталося до нас, то за травень нових людей звернулося тільки 20 тисяч. У червні, думаю, буде ще менше, - зазначив Зарудний.  

Він також пояснив, що до цієї загальної суми входить і виплата заборгованості Пенсійного фонду людині, яка тільки-но звернулась до інстанції. 

Читайте також: Бойовики не мають грошей на пенсії, тому у "ДНР" починаються бунти