Крим без України не може зібрати врожай
У Криму хочуть залучити техніку з України для збирання врожаю.
news-image

Влада Криму визнала, що не в змозі самостійно прибрати вирощений урожай озимих зернових культур, передає «Єдність» із посиланням на Події Криму.

Є відповідне доручення глави республіки Сергія Аксьонова з тим, щоб забезпечити безперешкодний в'їзд зернозбиральної техніки з України в Крим, - розповів перший заступник міністра сільського господарства Микола Полюшкін в ефірі "Першого кримського" телеканалу.
Аналогічна ситуація була в 2014 році і створені всі умови, аби в цьому році комбайни заходили з України, - зазначив чиновник.

За його словами, "традиційно, в усі попередні роки залучали до 800 комбайнів".

Вони заходили сюди на договірних умовах і надавали послуги зі збирання врожаю нашим сільгосптоваровиробникам, - уточнив Полюшкин.

Також він поскаржився, що "в чистому вигляді експорт зерна кримських товаровиробників малоймовірний". 

Найімовірніше, це будуть схеми через Російську Федерацію, - вважає чиновник.
Крим був орієнтований на експорт, зерно йшло через порти на експорт - це ячмінь фуражний, пшениця продовольча. Поруч з нами - Туреччина - найбільший імпортер, який купував зерно на зовнішніх ринках, у тому числі в Україні і в тому числі в Криму. Тепер ми в зоні економічних санкцій, у зоні заборони вивозу зерна в країни ЄС, до країн НАТО, - пожалівся Полюшкин.
Читайте також: Аксьонов заявив, що Криму дуже складно в ізоляції