Події
3 липня 2015
Депутати вважають "валютний" закон помилкою і просять Президента заветувати його (ВІДЕО)
Депутати збирають підписи, щоб Президент України Петро Порошенко заветував проголосований ними напередодні закон про валютні кредити.
news-image

Тепер частина депутатів заявила про відкликання свого голосу, повідомляє «Єдність» з посиланням на "5 канал"

Інші депутати натякають на порушення регламенту, мовляв зараховані голоси депутатів, яких не було у сесійній залі.

У тих умовах, в яких вчора приймався цей закон, дуже важко було зорієнтуватися. Було шумно, спікер тихо ставив це питання. І це не знімає жодної відповідальності з тих, хто голосував, була зроблена величезна помилка, ми її визнаємо, - нарікає народний депутат від фракції партії "Блок Петра Порошенка" Олександр Черненко.
Пропонуємо керівництву парламенту все-таки повернути його на розгляд, оскільки були конкретні помилки, порушення регламенту мали місце, і таким чином всі підстави, в сукупності з відкликанням голосів і помилок у веденні, для того, щоб цей закон ще раз було внесено в зал, і у відповідності до регламенту проголосовано. Якщо цього не буде зроблено, відповідно, остання надія буде лишатися на Президента, - розповів про виходи з незручної ситуації Ігор Луценко, народний депутат від фракції "Батьківщина".

На ухвалення відповідного закону відреагували у Національному банку України. Там, зокрема, заявили, що реструктуризація валютних кредитів за курсом на дату договору призведе до нових банкрутств фінустанов.

Читайте також: Згідно регламену ВР, відкликати голоси за закон 1558-1 про реструктуризацію кредитів неможливо