Світ
5 липня 2015
У Великобританії відбулася церемонія хрещення принцеси Шарлотти
Обряд проводив глава Англіканської церкви архієпископ Кентерберійський Джастін Уелбі.
news-image

Церемонія хрещення британської принцеси Шарлотти, доньки герцогині Кембриджської Кейт і її чоловіка принца Вільяма, пройшла в церкві Святої Марії Магдалини в Сандрінгемі (графство Норфолк), передає  «Єдність».

Обряд проводив глава Англіканської церкви архієпископ Кентерберійський Джастін Уелбі.
Як проінформували в Кенсингтонському палаці, Кейт і Вільям вибрали п'ять хресних батьків для своєї новонародженої дочки. Так, стати хрещеною матір'ю Шарлотти було запропоновано доньці однієї із сестер принцеси Діани Лаурі Феллоуз. Взяти на себе відповідальність духовного наставника спадкоємиці престолу випала доля друзям королівського подружжя Софі Картер, Джеймсу Миду, Вільяму Томасу ван Страубензе і двоюрідному брату Кейт Адаму Міддлтону.

Місцеві ЗМІ зазначають, що у юної принцеси на два хресних менше, ніж у її старшого брата принца Джорджа, і серед них немає жодного члена королівської сім'ї.

На церемонії хрещення були присутні королева Великобританії Єлизавета II та її чоловік герцог Единбурзький принц Філіп. Навколо церкви ще з суботи стали збиратися шанувальники британської королівської сім'ї, багато з яких ночували в наметах під відкритим небом, щоб стати свідками цієї урочистої події з найзручнішою оглядової точки.

Нагадаємо, Шарлотта Єлизавета Діана з'явилася на світ 2 травня в лондонській лікарні Святої Марії. Її перше ім'я є жіночою формою імені Чарльз, яке носить її дідусь, друге ім'я було їй дано на честь прабабусі - королеви Єлизавети II, а третє - в пам'ять про покійну бабусю - принцесу Уельську Діану. Шарлотта стала четвертою в списку спадкоємців престолу слідом за своїм дідом - принцом Чарльзом, батьком - принцом Вільямом і братом Джорджем.

Читайте також: Британська королева рада народженню ще однієї дівчинки у родині (фото)