Світ
6 липня 2015
Кончита Вурст відкрила один з найбільших у світі гей-парадів (фото)
Гей-парад Christopher Street Day у Кельні відкрив переможець "Євробачення".
news-image

У Кельні в неділю, 5 липня, відбувся один з найбільших у світі парадів ЛГБТ Christopher Street Day, передає «Єдність» із посиланням на DW.

Відкрив гей-парад переможець пісенного конкурсу "Євробачення" 2014 року від Австрії Томас Нойвірт, що виступає під псевдонімом Кончита Вурст.

 
Я тут вперше. Я не усвідомлював, наскільки великим та неймовірним є Christopher Street Day у Кельні, - зазначив співак.

Представники 137 об’єднань і організацій пройшли центром Кельна.

Раніше організатори повідомляли, що очікують встановлення рекорду гостей у мільйон людей.

Учасники мітингували за правову рівність та суспільне сприйняття лесбійок, геїв, бі- та транссексуалів, а також трансгендерів.

Гасло цьогорічного параду звучить як "Різноманітність: вчити, навчатись, жити" (Vielfalt: lehren, lernen, leben) та присвячене темі гомо- та трансфобії у школах та вищих навчальних закладах.

 
Ми в Центральній Європі маємо привілей в більшості випадків мати можливість святкувати Christopher Street Day, - наголосив співак та пригадав протилежний випадок у Стамбулі, коли учасників демонстрації розігнали водометами.

Водночас учасники параду переконані, що навіть у Німеччині сексуальним меншинам живеться не так добре, як у США чи Ірландії.

На плакатах учасників було зокрема написано "Рівні права" та "Шлюб для всіх".

Як відомо, одностатеві шлюби у ФРН досі не дозволені, натомість геї та лесбійки можуть вступити у так зване "одностатеве партнерство", яке юридично багато в чому прирівняно до шлюбу.