Суспільство
7 липня 2015
"А їсти хочеться завжди": у Санкт-Петербурзі дозволили продаж санкційних продуктів
Арбітражний суд Санкт-Петербурга і Ленінградської області ухвалив рішення, згідно якого заборона на ввезення до Росії продуктів, на які накладено ембарго, не поширюється на їх продаж.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на російські ЗМІ.

Уряд передбачив обмеження на ввезення певної продукції, а не її реалізацію (продаж). З цього випливає, що обмеження в обігу (продажу) молочної продукції, у тому числі сирів, законодавчо не закріплено, - постановили у суді.

Зокрема, суд виніс рішення про те, що заборона на ввезення продукції нерівнозначний забороні на її продаж.

Суд першої інстанції приходить до висновку про те, що ввезення на територію Росії заборонених до ввезення товарів не утворює об'єктивної сторони правопорушення, відповідальність за яке передбачено статтею 14.2 КоАП (незаконний продаж товарів), - наголошується в судовій ухвалі.

Таке рішення було винесено в результаті розгляду скарги ЗАТ "Тандер", що працює на російському ринку під брендом "Магніт". Компанію викрили в торгівлі сиром "Сіртакі" виробництва Франції. У грудні 2014 року Росспоживнагляд оштрафував "Тандер" на 30 тис рублів за незаконний продаж товарів, вільна реалізація яких заборонена або обмежена.

Читайте також: Кабмін РФ опублікував список продуктів, які більше не побачать росіяни