Київ
9 липня 2015
ЖКГ - це великий головний біль і для киян, і для влади – Кличко
Кличко зазначив, що існуюча система житлово-комунального господарства – «радянська, ретроградна і неефективна».
news-image

Сьогодні міський голова звітував перед громадою про свою діяльність на посаді мера за минулий рік, передає кореспондент «Єдність».

В однієї з частин своєї промови Віталій Кличко доповів про роботу ЖКХ у Києві, зазначивши, що існуюча система житлово-комунального господарства – «радянська, ретроградна і неефективна».

Існуюча система ЖКГ - це великий головний біль і для киян, і влади. Система зовсім неефективна, а до цього ще й тарифи злетіли, які не можуть оплачувати люди. Київська влада зробила все, щоб той єдиний тариф, який залежить від міста, не підвищився. Квартплата залишилася незмінною, - повідомив мер.

Втім, Кличко зазначив, що інші тарифи ЖКХ, на які київська влада не має впливу, є великим тягарем для містян та пообіцяв вирішити проблему.

Ми не маємо наміру з цим миритися. Я запросив Міжнародних аудиторів, які вже перевіряють монополістів, щоб встановити обґрунтованість вартості тарифів, - повідомив мер.

Крім того, Віталій Кличко розповів, що цього року київська влада домоглася від монополістів установки 3000 лічильників тепла на київських будинках. Ще одна тисяча буде встановлена за рахунок столичного бюджету.

Українці витрачають на обігрів своїх квартир в 5 разів більше ніж європейці. Тому енергоефективність дозволить киянам економити гроші, - зазначив мер.

Також мер розповів, що у Києві цього року вперше в історії України почали покращувати якість водопровідної води, на водопровідних станціях столиці почали встановлювати європейське обладнання.

Зараз 60 000 киян користуються водопровідною водою питної якості, яка очищається без хлору. Це перша станція. До кінця року їх буде запущено ще три: «Оболонь-1», «Корчувате», «Троєщина». Чисту воду з-під крана отримають ще 120 тисяч киян. І наша мета - вода питної якості в кожній квартирі Києва, - зазначив міський голова.

Крім того, мер повідомив, що наразі міська влада виділила чималі кошти на ремонт опалювальних мереж, житлового фонду міста, на заміну та модернізацію ліфтів у житлових будинках.

Читайте також: Віталій Кличко звітує перед громадою