Київ
9 липня 2015
Кличко розповів, що у боротьбі із МАФами влада стикається з жорстким опором криміналітету
Кличко доповів про боротьбу із МАФами та незаконними забудовами.
news-image

Зовнішній вигляд столиці псує стихійна торгівля, незаконні МАФи, газові заправки і хаотична парковка автомобілів. Таку думку висловив мер Києва Віталій Кличко під час звіту перед громадою, передає «Єдність».

Наша команда зносить МАФи, які створюють загрозу безпеці киян. Ми вже прибрали 4000 ларьків і продовжуємо це робити. Ми стверджуємо комплексну програму розміщення МАФів, - повідомив мер.

Міський голова зазначив, що у цій боротьбі влада стикається з жорстким опором криміналітету, який блокує роботу та загрожує співробітникам комунальних служб.

Не так давно спалили евакуатор нашого підрядника. Але нас це не зупинить, – запевнив мер.

Втім, Віталій Кличко визнав, що на сьогоднішній день порядок наведений поки не у всіх сферах життя столиці.

Внаслідок лазівок у законі, є величезні проблеми з ліквідацією незаконних парковок. Ми подали законопроект, який допоможе навести порядок зі столичними парковками, - повідомив Кличко.

Крім того, за словами мера, наразі відпрацьовується вирішення іншої «болючої» проблеми Києва  - незаконних будівництв. Зокрема, у процесі громадського обговорення перебуває генеральний план міста. Також був проведений аудит та створено портал, де кожен киянин може перевірити законність  будь-якого будівництва.

Водночас, за словами мера, низку незаконних будівель вже було знесено, а на їх місці вже висаджени сквери.

До кінця цього року відкриємо 44 парків і скверів, з них 15 - нові, інші- відремонтовані і облаштовані. До Дня Незалежності запустимо після реконструкції велику пішохідну зону на Поштовій площі. Київ буде зеленим і комфортним європейським містом, а не містом халабуд, ларьків і парковок де попало, - наголосив Кличко.

Крім того, мер повідомив про знесення незаконних газових заправок, які ставили під загрозу життя киян. На сьогодні з вулиць міста було прибрано 15 було нелегальних газових комплексів.

Читайте також: Кличко буде продовжувати боротьбу із корупцією та покладає надію на нову патрульну поліцію