Київ
10 липня 2015
Кличко відповів Яценюку за стихійну торгівлю
Правоохоронні органи не можуть стояти осторонь боротьби зі стихійною торгівлею.
news-image

Про це сказав мер Києва Віталій Кличко під час зустрічі з головою департаменту патрульної поліції Києва Олександром Фацевичем та керівником столичного главку міліції Анатолієм Терещуком, йдеться у повідомленні прес-служби міського голови.

 "Коли торговці і люди, яких вони залучають, чинять спротив під час демонтажу МАФів, погрожують комунальникам, перекривають дороги - то це порушення закону, і правоохоронні органи не можуть стояти осторонь і спостерігати за цим, - підкреслив Кличко. - І мені дивно чути заяви Прем'єр-міністра, що, мовляв, нехай стихійною торгівлею займаються мер і благоустрій. Тут йдеться про забезпечення громадського порядку і безпеки киян. Бо боротьба з незаконною торгівлею сьогодні - це й боротьба з криміналом. Коли палять евакуатори, привозять тітушок, щоб блокували демонтаж МАФів, відкрито погрожують комунальникам",  - пояснив Кличко.

Він звернувся до Фацевича та Терещука з тим аби спільними і ефективними діями наводити лад і забезпечувати громадський порядок та безпеку киян на вулицях столиці. Також мер наголосив на проблемі мобільних кав'ярень, які розташовуються, де заманеться, і діяльність більшості яких теж поза законом.