Політика
11 липня 2015
У силових органах України продовжує процвітати корупція, - Рибалка
На думку народного депутата силові структури стали на замовлення "згори" працювати проти Радикальної партії Олега Ляшка.
news-image

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат фракції Радикальної партії Олега Ляшка, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка.

У представників нашої фракції є підозра, що через нашу принципову позицію у парламенті, яку комусь дуже хочеться зламати, силові структури стали на замовлення "згори" працювати проти Радикальної партії Олега Ляшка, - пише народний депутат.

За словами Рибалка, один з резонансних прикладів корупції в силових структурах - факт продовження роботи на керівній посаді у дніпропетровському обласному управлінні СБУ корупціонера і вимагача полковника Клімчука:

Саме він входив у команду перевертнів і зрадників у керівництві СБУ часів режиму Януковича. Це людина була близькою до Якименко, Тоцького та Ганжи, які перебувають тепер у розшуку через злочини проти Майдану і підозрюються у державній зраді на користь Росії.

У ЗМІ не раз з'являлася інформація про те, як Клімчук організовував фальсифікацію кримінальних справ проти активістів дніпропетровського Євромайдану.

Як відомо, після зміни влади за заявою потерпілого, у якого Клімчук вимагав хабар у розмірі 10 тис. долл. за закриття кримінальної справи, було розпочато кримінальне провадження.

"Потерпілий як доказ надав запис своєї розмови, на якій ясно чутно, як цей рекетир від СБУ Клімчук вимагає від нього гроші. І, не дивлячись на те, що експертиза підтвердила той факт, що голос на записі дійсно належить перевертню в погонах Клімчуку, незважаючи на наявність у матеріалах справи достатньої кількості й інших доказів (висновок експертизи, протоколи допиту свідків, у т. ч. співробітників внутрішньої безпеки СБУ), не дивлячись на очевидний для будь-якого неймовірно розкішний спосіб життя цього полковника, військова прокуратура закрила справу!!! За "відсутністю складу злочину"! Як вам це?", - риторично запитує народний депутат.

На думку Рибалка, закриття кримінального провадження за наявності всіх доказів злочинів Клімчука є грубим порушенням закону, а головне - обіцянок щодо боротьби з корупцією у структурах влади:

"Тим самим вони плюють на чинне законодавство, на очевидні факти і докази, на суспільний резонанс і основні принципи кримінального провадження, на численні вимоги і пікетування активістів Радикальної партії, на запити народних депутатів. Це боротьба з корупцією? На тлі активних дій по збору інформації силовими структурами проти членів нашої фракції такий відвертий захист злочинців режиму Януковича виглядає не випадковим. Ми починаємо думати, що все це викликано принциповою позицією нашої фракції Радикальної партії з приводу низки законопроектів. У тому числі - проекту змін до Конституції, який передбачає істотне посилення президентських повноважень", - резюмує він.