Україна
12 липня 2015
Найєм: до контрабанди сигарет причетні всі сторони "мукачівського конфлікту"
На думку нардепа Мустафи Найєма, до контрабанди сигарет через Закарпаття, яка приносить величезні прибутки, причетні всі сторони "мукачівського конфлікту".
news-image

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

"Основний продукт нелегального експорту - сигарети. Возять найдешевші, в Німеччину та Італію. Прибутковість зашкалює. Наприклад, фура сигарет, що виїхала з України і доїхала до Італії, приносить 470 тис. Це чистими, тобто після вирахунку хабарів на всіх митницях. За тиждень через "зеленку" виїжджає від 3 до 5 фур", - розповідає Найєм.

"До контрабанди сигарет в області причетні всі сторони сьогоднішнього конфлікту. Одні займалися організацією, інші знімали данину за "кришу", треті - забезпечували "кришу". Причиною збройного протистояння стало банальне небажання однієї зі сторін платити данину", - пише він з Мукачева з посиланням на інформацію від місцевих жителів.

Керівнику "Правого сектора" Дмитру Ярошу та його підлеглим, щоб не вважатися співучасниками цих злочинів, за словами депутата, слід докладно і в деталях розповісти, з ким саме вони "боролися проти контрабанди", хто конкретно і через які прикордонні пункти вивозив вантажі.

В іншому разі, це означає, що вони "знали, але мовчали; боролися, але домовлялися; не домовилися, вирішили стріляти. За всіма формальними ознаками це називається співучасть у злочині", - підсумовує Найєм, не забуваючи, втім, і про інші "сторони конфлікту", до яких відносить народних депутатів Михайла Ланьо, Віктора Балогу, місцеву митницю і СБУ.

"У будь-якому випадку, все це не виправдовує використання "Правим сектором" великокаліберної зброї на мирній території", - вважає Найєм.