Рубль різко впав після новин про угоду з Іраном
Торги валютою на Московській біржі відкрилися падінням курсу рубля.
news-image

За кілька хвилин долар і євро подорожчали приблизно на 50 копійок, повідомляє «Єдність» з посиланням на російські видання.

Ранкові торги валютою на Московській біржі відкрилися у вівторок на тлі повідомлень ЗМІ про те, що шістка міжнародних переговірників домовилася з Іраном про умови угоди з ядерної проблеми. В результаті курс рубля до долара і євро швидко пішов униз.

Через кілька хвилин після відкриття торгів курс долара вперше на цьому тижні перевалив за позначку 57 рублів, піднявшись на максимумі до 57,113 рубля, що на 59,3 копійок вище за рівень закриття торгів у понеділок.

Курс євро в ході ранкових торгів досяг позначки 62,69 рубля, що на 48,5 копійок вище за рівень закриття торгів понеділка.

Зниження курсу рубля відбувається на тлі нового падіння цін на нафту, які на тлі очікування скасування антиіранських санкцій знову опустилися нижче 57 доларів за барель.

У ході сьогоднішніх торгів на біржі ICE вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent з постачанням у вересні знижувалася до 56,96 долара за барель, що на 2% нижче за рівень закриття попередніх торгів.

Нафта Brent продовжує курсувати в інтервалі 55-59 доларів за барель. Пробиття рівня в 60 доларів за барель вгору вимагає потужних драйверів, а на тлі підготовки фінальної угоди з Іраном, яка обіцяє зняття з країни санкцій на постачання енергоносіїв, таким драйверам з'явитися просто нізвідки, - відзначає аналітик АКБ "Російський капітал" Анастасія Соснова.
Відповідно, склалася ситуація, яка перешкоджатиме подальшому зміцненню російського рубля по відношенню до долара, - сказав він.

До 10:35 вартість долара на Московській біржі становила 56,99 рубля, євро - 62,62 рубля.

Офіційний курс долара з 14 липня 2015 року встановлений ЦБ на рівні 56,6079 рубля, офіційний курс євро - 62,9819 рубля.

Читайте також: Дипломати заявили про досягнення угоди з Іраном