Політика
14 липня 2015
МЗС Латвії закликає Росію розслідувати напад на консульство республіки в Петербурзі
У МЗС зазначили, що вимагають від російської влади гарантії безпеки латвійських дипломатів і генконсульства.
news-image

Міністерство закордонних справ Латвії засудило напад на консульство республіки в Санкт-Петербурзі і закликало російську владу негайно розслідувати цей інцидент. Про це заявив журналістам прес-секретар зовнішньополітичного відомства країни Іварс Ласіс, передає «Єдність».

Ми закликаємо російську владу негайно провести розслідування цього інциденту і надалі забезпечити безпеку латвійських дипломатів і генконсульства, як це встановлено Віденською конвенцією про дипломатичні і консульські відносини, - наголосив Іварс Ласіс.

Нагадаємо, активісти незареєстрованої партії "Інша Росія" Едуарда Лимонова закидали будівлю консульства Латвії в Санкт-Петербурзі яйцями, вимагаючи звільнити членів організації, затриманих латвійською владою за звинуваченням у шпигунстві. Один із учасників акції був затриманий поліцією.

У регіональному відділенні "Іншої Росії" пояснили, що вимагають звільнити активістів партії, громадян РФ Андрія Попко та Олександра Куркіна, затриманих латвійською владою 10 червня. Вони нібито незаконно проникли на територію військової бази в Адажі, де проходили навчання НАТО Saber Strike.
Латвійський суд у червні ухвалив рішення заарештувати Попко і Куркіна. Росіяни в якості підозрюваних проходять за двома статтями кримінального кодексу Латвії - шпигунство і спроба вчинення терористичних дій групою осіб за попередньою змовою. Відповідно до місцевого законодавства, їм може загрожувати до 20 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Читайте також: У Росії закидали яйцями і димовими шашками консульство Латвії (ВІДЕО)