Суспільство
15 липня 2015
Йовбак сказав, що він - не "тітушка" (відео)
Чоловік розповів, що працює на громадських засадах помічником інспектора.
news-image

Мешканець Мукачева Микола Йовбак, який став відомим після початку збройного конфлікту у місті, заявляє, що не має відношення до народного депутата Михайла Ланьо. Про це він сказав в інтерв'ю "Громадському ТБ", передає  «Єдність».

Микола Йовбак розповів, що дійсно працює на громадських засадах помічником інспектора і допомагає на різних масових заходах. Чим заробляє на життя - чоловік говорити відмовився.

Про те, як опинився на місці стрілянини в суботу - він пояснив, що повертався з рибалки, почув, що стріляють, а згодом виявилось, що неподалік місця стрілянини його рідний брат. Тоді пан Микола і взяв свою мисливську рушницю і поїхав. Каже, що біля спорткомплексу "Антарес", де відбувся інцидент він пробув 10-15 хвилин, доки не побачив брата. Чоловік запевняє, що зі зброї не стріляв. 

На запитання про його зв'язок з одним із учасників конфлікту депутатом Михайлом Ланьом чоловік каже, що вони знайомі, як і усі, бо всі у місті усіх знають, але не більше. 

 Йовбак продемонстрував журналістам посвідчення про право на зброю та посвідчення члена національної спілки журналістів, а ще жилет з написом "громадський помічник" та міліцейський жетон. 

 Нагадаємо, Микола Йовбак - мешканець Мукачева - став відомим після суботніх подій, де на виїзді з міста сталась перестрілка між представниками "Правого сектора" та міліції і невідомих. На оперативному відео з місця події Йовбак стоїть у спортивному костюмі та камуфляжній куртці і з рушницею в руках.